Snart är superbussarna här!

I veckan visas HelsingborgsExpressen upp på den internationella kollektivtrafikmässan i Stockholm, sedan är det dags för premiär i Helsingborg i helgen. Nedan följer information om de nya superbussarna som inom kort syns på våra gator!

I helgen är det äntligen dags för HelsingborgsExpressen att invigas. Tretton nya eldrivna ledbussar börjar då trafikera linje 1 från Råå till Dalhem. Bussarna är inköpta av Arriva som på uppdrag av Skånetrafiken kör stadstrafiken här i Helsingborg. Bussarna, av modell VDL Citea SLFA-181 Electric, har särskild utformad inredning med grå textilier, förutom på de platser i bussen som är avsedda för personer med nedsatt rörlighet, där textilierna är orangefärgade. Färgvalen ska hjälpa människor med funktionsnedsättning, äldre personer och resenärer med barnvagn att snabbt och enkelt hitta de platser i bussen som är extra tillgängliga. Bussarna har även särskilda ståbord för de som föredrar att stå upp under bussfärden. Utöver detta är bussen utrustad med USB-uttag med tillhörande kablar så att man lätt kan ladda sina mobila enheter.

Övriga specifikationer om de nya bussarna:
Kapacitet: 100 passagerare varav 31 sittande
Antal rullstolsplatser per buss: 2
Dimensioner: Bussarna är 18,2 meter långa och 2,55 meter breda
Vikt: Totalvikten är 28,7 ton

Källa

På söndag den 16 juni mellan 12-15 firar vi att Drottninghög växer i samband med invigningen av HelsingborgsExpressen. Vi hoppas att ni vill komma och fira med oss! Information och program finner du på projekt DrottningH´s hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: