Hallå där, Maria Olsson!

Maria Olsson har varit verksamhetschef på Drottninghögs vårdcentral sen hösten 2019. En regnig tisdagsförmiddag berättar hon om vad hon uppskattar med Drottninghög och hennes arbete och uppmanar fler att lämna in synpunkter på deras upplevelse av vårdcentralen.

Den hästälskande sjuksköterskan och numera verksamhetschefen värdesätter de relationer och nätverk som är ett stort fokus för vårdcentralen. Vårdcentralen samarbetar bland annat med Idé A, exempelvis genom att vara med och arrangera en av onsdagskvällarna på Idé A Drottninghög med temat ”Hur mycket behöver vi röra på oss?” den 26 februari.

Med detta och andra samarbeten ser Maria en möjlighet att kunna förebygga ohälsa redan på ett tidigt stadie, och det ger även chansen att skapa bra kontakt med vårdcentralens ca 8000 patienter.

Hur skiljer sig Drottninghögs vårdcentral från andra vårdcentraler?

– Uppdraget är samma som för andra vårdcentraler, svarar Maria. Hon lyfter upp en hög andel utrikes födda medborgare som en skillnad, detta gör att goda kontakter och bra kommunikation är ännu viktigare.

Maria uppmanar vårdcentralens besökare och patienter att komma både med positiv och konstruktiv kritik för att kunna utveckla vårdcentralen ytterligare. Det går att lämna synpunkter antingen personligen på vårdcentralen eller via vårdcentralens hemsida.

Vad är det bästa med Drottninghögs vårdcentral?

– Värmen och omtänksamheten om varandra. Vi ska bli den vårdcentralen alla pratar om, säger Maria.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: