Nina bygger broar till ditt drömjobb

Nina är den senaste i raden av brobyggare som kommer att arbeta med projekt Rekrytera. Nina ser sig som en länk mellan de boende och projektet. Jag vill vara någon som de boende känner och som de kan tala med utan att behöva vara osäkra.

Nina är sambo och har två barn, är uppvuxen och bor i området. Hon har jobbat med allt från restaurang och städning till projektet Fokus hälsa. Hon berättar:

– Det har funnits flera olika projekt här som har handlat om arbete men som ofta inte har lett till något. Jag är så stolt över få jobba som brobyggare. Jag tänker på mina barn och hur deras framtid ska bli.

– Projekt Rekrytera finns där människorna bor och vi brobyggare finns här för att hjälpa dig till ditt drömjobb. Det finns många som känner sig osäkra och inte riktigt vågar ta kontakt med till exempel arbetsförmedlingen. Som brobyggare bygger vi relationer. Det finns många kvinnor som går hemma och de behöver peppas att de kan komma ut och få ett jobb.

– Om de ser mig så tänker de att om jag kan så kan även de. Det behöver inte heller handla om jobb för alla, det kan även handlar om utbildning.

– Om de som bor på Dalhem, Drottninghög och Fredriksdal kommer ut i arbete eller utbildning och är nöjda, då blir också jag nöjd avslutar Nina.

Rekrytera är ett samverkansprojekt mellan Helsingborgs stad, Arbetsförmedlingen, Helsingborgshem, Försäkringskassan och Region Skåne och finansieras med stöd av Europeiska socialfonden.

Här kan du läsa om Besnik den första brobyggaren
Här kan du läsa mer om projekt Rekrytera

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.