Nu röjs det på Drottnignhög

I dagarna har det hörts brummande av motorsågar på flera ställen kring Drottninghögs centrum och vi ville ta reda på vad som händer.

Bakom Ica håller Åke och Bengt från Helsingborgshem på med att ta ned bland annat ett körsbärsträd. De berättar att träden växer för nära Ica vilket gör att rötterna tränger in i huset och förstör bland annat golvet inne på ICA. Till våren kommer man att plantera nya växter som passar bättre. Äppleträdet som finns längre har man sparat då det inte påverkar huset och då det är populärt bland de boende att plocka äpplen från trädet.

img_7704

Vid parkeringen mot Vasatorpsvägen håller Stefan på att plocka undan de sista grenarna. Han och hans kollegor har röjt bort undervegetationen som tidigare var som en mur. Nu kan man se att det finns ett centrum här, säger Stefan. Det är många som passerar Drottninghögs centrum på sin väg in mot centrum men som inte vet vad som finns bakom buskarna. Nu kommer förhoppningsvis fler att hitta hit.

 

En kommentar på “Nu röjs det på Drottnignhög

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: