Fri entré till midsommarfirande på Fredriksdal

Välkommen att fira en traditionsenlig svensk midsommar i dagarna två på ett sommargrönskande Fredriksdal tillsammans med Folkdansens Vänner.

Fira sommaren som man gjorde förr i tiden med ringlekar, fackeldans, uppvisningar, musik och logdans. Du kan också få uppleva ett bröllop hos bönderna i allmogen som det kunde ha sett ut för ungefär 150 år sedan. Folkdansens Vänner har en lång tradition av att arrangera midsommar hos oss och i år gästas vi även av folkdansgruppen Volkstanzkreis St. Bartholomä från Österrike. 

Under midsommarfirandet kan du ta en tur med häst- och vagn, hitta en skön plats i det gröna för en picknick tillsammans med nära och kära och gå en guidad tur. Du kan också köpa något gott från matförsäljarna på plats, från Trädgårdskaféet eller testa vårt nya utekök. Låt dig inspireras av våra utställningar och kika in i de miljöer och gamla byggnader som är öppna.

När programmet startar kommer såklart även publiken att bjudas upp att dansa, både klassiska ringlekar kring majstången och till en polonäs. Stora fester förr i tiden inleddes ofta med polonäs. Den var så enkel att alla festdeltagarna kunde vara med. I en polonäs promenerar man till musiken och här kan de flesta vara med även om man inte dansar annars. Den riktigt vågade tar sig sedan en vals, schottis eller polka på dansbanan när det är dags för logdans.

Om du vill träna på polonäsen i förväg finns här en guide: https://www.youtube.com/watch?v=QaGTM-zKp38

Hela programmet finns i kalendern på fredriksdal.se

Information

Fredag 24 juni
Program med musik och dans: 14.00–21.00.
Öppettider: 10.00–21.00 (sista insläpp klockan 20.00).

Lördag 25 juni
Program med musik och dans: 14.00–17.00.
Öppettider: 10.00–18.00.

Midsommar på Fredriksdal är en del av H22 City Expo och det fri entré för alla.

Bilderna är tagna av Studio E

En kommentar på “Fri entré till midsommarfirande på Fredriksdal

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: