30 meter långt konstprojekt med superhjältar

Klass 4 på Drottninghögsskolan har precis påbörjat ett konstprojekt med Idé A, projekt Drottninghög och Kulturhotellet. Temat för konstprojektet är superhjältar och det ska bli ett 30 meter långt konstverk med planerad vernissage på Drömljus den 16 februari.

Alla som har gått genom tunneln mellan Fredriksdal och Drottninghög har sett de två superhjältarna som gör ”high five” i mitten av tunneln. Det är elever från Drottninghögsskolan och Kubikskolan som tillsammans med en konstnär utsmyckade tunneln. Eleverna på de båda skolorna var överens om att som ung i Helsingborg behöver man superkrafter för att möta framtiden. Nu tar eleverna på Drottninghögsskolan över stafettpinnen.

Drottninghög är ett av 4 huvudområden under H22 city expo nästa sommar. Även H22 har 4 superhjältar som representerar luften/rymden, vatten/havet, jorden/naturen och eld/energi. Som en del av förberedelserna ska eleverna på Drottninghögsskolan tillsamman med Helsingborgs konstnären Timothy skapa ett 30 meter lång konstverk längs Vasatorpsvägen. Det kommer att visas på byggstaketet vid 3hus längs Vasatorpsvägen.

Så här skriver eleverna om starten på projektet

Studiebesök Kulturhotellet
Sen gick vi in till Kulturhotellet där vi tog av oss våra jackor. Timothy och Peter hälsade oss välkomna. Efter det visade Timothy oss utställningen. Han berättade om konsten och konstnärerna.

När vi sett utställningen skulle vi välja ut ett konstverk och ge en figur en superkraft. Vi ritade och skrev på ett papper.

Därefter skulle vi vika ett papper i fyra delar och måla en del i taget. Tillsammans blev delarna en figur. Till slut berättade Peter om ett konstprojekt som vi ska vara med i.

Efter två timmar tog vi stadsbussen tillbaka till Drottninghög. Vi tyckte att det var spännande att få se street art och vi hade gärna kommit tillbaka igen.

Det blir spännande att följa projektet framöver.

Vill du hjälpa till att namnge H22 superhjältarna? Här kan du läsa hur!

En kommentar på “30 meter långt konstprojekt med superhjältar

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: