Trivsam Multi Kulti jularrangemang på Tryckeriet

Så var det dags! All planering, all förberedelse… och så wow!!! Var vi där!
Den stora entrésalen möblerad med bord med vita dukar som fylldes med än det ena än det andra av alla oss som bokat plats. Inte lika många som 2019 års julfest, med sina cirka 800 besökare, men det är ju inte så konstigt.

Dels har Covid lagt hämsko på de flesta av oss, dels var vädret rätt ruggigt. Snö och regn, blaskigt och halt. Rätt kraftig vind. Förstår mycket väl det fanns de som inte ville ge sig ut i halkan.

Christmas, Christmas…

I det inre rummet kunde man finna representanter från bland annat Helsingborgshem, Riksbyggen, H22 och olika förvaltningar av Helsingborgs stad. Projekt DrottningH hade med sitt skalenliga modellbygge över hur Drottninghög kan komma att se ut om några år och SafeGrowth visade upp sitt  processarbete om Trygghets- och Säkerhetssatsningar på Drottninghög. 

Fritid Helsingborg och Tryckeriet tillgängliggjorde hela husets entréplan. De bjöd också på glögg, pepparkakor, kaffe och te. Kullabygdens Fruktträdgårdar var med och sålde olika äppelmuster, glögg och småkakor till ”juliga priser”. 
Även påsar med lövtunna äppelchips fanns för den godissugne.

Ordningsvakter från Bevakningsgruppen var på plats för att Coronasäkra, genom att se till att besökarna visade upp sina Vaccinationspass. 
Stadsdelsmammorna var också alerta och hjälpte besökarna med att logga in och hämta sitt pass. 

I den yttre stora salen, fanns vi andra. Bland annat representanter från Biblioteket Idé A och Den Gode Herdens kyrka.
Thim som är verksamhetsutvecklare på Inva-Sam delade bord med Studieförbundet SENSUS, gällande cykelkurserna. Liksom även olika föreningar, dansgrupper och andra Kulturarbetare.

Därutöver musik, sång och dans från Scenen som hjälpte till att höja stämningen, och icke att förglömma – en utställning av Målargruppens fina alster. 

Och så vi. Odlarföreningen

Vi hade med oss Marie-Louise Sonesson från Välaplantor. Vi handlar det mesta av våra växter och jord av henne, och hon är därtill en av våra sponsorer. Hon var ett mycket positivt tillskott till vårt långa bord.

Bland annat hade hon skapat 22 blomsterarrangemang med anknytning till julen som lottades ut under eftermiddagstimmarna.
Det var arrangemang med Amaryllis, Julstjärnor och Hyacinter i små söta pappkassar. Proffsigt gjort och fantasirikt att inte använda de vanliga alternativen – traditionella krukor eller korgar, med eller utan tomtar och annan vanlig juldekoration.

Förutom information om vår förening och satsningen på såväl en odling på Dalhem som på en ”barnodlargrupp” samt lotteriet, hade vi också kaffe och te att bjuda på vid vårt bord.

Och som en liten fotnot kan nämnas, att vi fick ett par anmälningar till vår kommande odlargrupp med barn.

På bilderna syns från föreningen Saul Sagnia och Lasse Karlsson, samt Marie-Louise Sonesson. Övriga personer kommer från Inva-Sam och undertecknad befinner sig tryggt och stillsamt bakom kameran. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: