Bussar med Express

Stora förändringar har vi fått med omkastning av linjerna ett (1) och sju (7). Är det bra?

Nu rullar de nya bussarna med en anpassad hösttidtabell. Visst är det skönt och bekvämt att bara traska iväg till hållplatsen utan att kolla vad tiden är. Med de nya sju min eller 10 minuter tom. kan man ju unna sig lite väntetid om så behövs. Jag tror också att de nya, har aldrig sett dem tidigare, stora skyltarna med minutvisning så syns det på långt håll när bussen kommer.

Men för att det skall vara Express, då måste vi alla hjälpas åt, ha kort eller app framme och beredd, och framförallt använda alla dörrar för att sprida ut köerna, låt sengångarna ta förardörren, där finns ju ändå inte några av de få sittplatserna! Jag brukar ta sista dörren, men berätta det inte för någon.

Några gånger har jag också upptäckt at dörrana är snabba, mycket snabba, så att man inte hinner av. Tricket då är att använda den blå stop knappen, iallafall tills de har programmerat om dörranas stängningstid!

Har du själv tips om bussarna , skriv en kommentar. Nästa vecka vecka tar jag upp tankar kring sjuan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: