Vi asfalterar Vasatorpsvägen: Begränsad framkomlighet under två veckor

 Från och med onsdag 28 augusti klockan 15:00 lägger vi ny asfalt på Vasatorps-vägen. Vi arbetar i etapper från korsningen vid Regementsvägen och en bit förbi korsningen vid Drottninghögsvägen, samt i korsningen vid Dalhemsvägen. Det blir begränsad framkomlighet på sträckan i cirka två veckor om allt går enligt plan. Vi arbetar kvällar och nätter för att minimera störningar i trafiken.

Ombyggnaden av Vasatorpsvägen blev klar i juni och nu återstår bara asfalteringen. Bussfilerna är asfalterade sedan tidigare men under ombyggnaden uppfördes schakter med kanter som har behövt sätta sig och därför har vi väntat med att asfaltera övriga körfält fram till nu. Vi passar på att fräsa bort all gammal asfalt och lägger ett förstärk-ningslager före slitlagret för att motsvara dagens trafikmängd och vikter.

-Det är en hårt trafikerad sträcka och därför väljer vi att lägga ett extra lager asfaltså att det håller längre. Det innebär att arbetet tar lite längre tid men vi arbetarpå kvällar och nätter för att inte störa trafiken och de boende i närheten förmycket, säger Henrik Rosdahl, gatuingenjör på stadsbyggnadsförvaltningen.

Trafiken på Vasatorpsvägen är begränsad under följande tider:

Kvällar och nätter klockan 18:00-06:00 från och med onsdag 28 augusti (startklockan 15:00) till onsdag 11 september. Övriga tider går det att köra som vanligtmen framkomligheten kan vara något begränsad.

•Vi arbetar i etapper från korsningen vid Regementsvägen och en bit förbi kors-ningen vid Drottninghögsvägen, samt i korsningen vid Dalhemsvägen. Trafikenleds om vid behov via hänvisningsskyltar på plats.

•Busslinjer 1, 7, 21 och 24 och busshållplatser på sträckan påverkas av arbetet. SeSkånetrafikens webbplats eller app för mer information.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: