Barnens deltagande i fokus under studiebesök på Drottninghög!

Under tisdagen 30 augusti fick Drottninghög besök av pedagoger och lärare från både Sverige och Finland. En solig och härlig eftermiddag spenderades med rundvandring, workshop samt spännande diskussioner om hur barn har bidragit till stadsdelen Drottninghög

Barnens deltagande i utvecklingen av Drottninghög stod i fokus under tisdagseftermiddagen när pedagoger och lärare kom för att besöka stadsdelen. Besöket inleddes med en introduktion om projektet DrottningH och hur barnen har fått vara med och bestämma om bland annat superhjältarna och den populära lekplatsen Prinsessor och drakar.

 Under en rundvandring visades barnens skapelser upp som finns i Drottninghögs utemiljöer. Konsten som barnen tillsammans med konstnärer har skapat och som pryder både lekplatser och husväggar inspirerade till spännande samtal om vikten av att barn ska få vara med och skapa den miljö de växer upp i.

Dagen avslutades med en workshop hos odlarföreningen där besökarna själva fick fundera kring projekt med fokus på utevistelse som de själva skulle kunna utveckla tillsammans med barnen på andra orter i Sverige och även i Finland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: