Bra kollektivtrafik för oss alla.

Idag har jag åkt buss, två stycken, med tre chaufförer. Drottabussar, sådana som betjänar oss här på Dalhem, Drottninghög och Fredriksdal. Bra kollektivtrafik, det måste alla samhällen ha och speciellt vi här uppe. 😉
Åkte först med en lång buss ända upp till Brohult, inte många passagerare där inte, men historiskt intressant att skaka fram på den gamla Riksettan. Har förstått att Rondellen vid Dalhem är svår för gående. Men om man ändå skall upp, varför inte använda broarna, det finns ju faktiskt många och långa! Så kommer bussen förbi våra mataffärer, nästan direkt kaos med vagnar och rollatorer. Jag förstår att de nya bussarna har så få sittplatser när allt som rullar skall med.
Men man kan ju undra om handikapplatserna är till för de som är dumma i huvudet eller inte kan läsa? Det blev ju lite bättre med tillförlitliga tider på sjuan, men rätt är det inte ännu. Vi måste veta att bussen kommer och går på sina tider, annars är kollektivtrafiken inte mycket att ha, alla är ju inte ute på semesterresa. Vad kan man då göra för att det skall bli bra. Ja Skånetrafiken får lära sig mera om trafikflödet, det är det som styr. Kanske är det dags för att man, som på ettan, kan använda alla dörrarna vid påstigning. Sedan måste vi som passagerare göra vårt för att det skall flyta på, då kan det bli bra. Jag som Senior funderar ju också på hur mitt Seniorkort hanteras vid försening. Det blir säkert en ny tidtabell i mitten på december i år. Så får vi hoppas att alla har funnit sina vägar till förbättring.
Nästa vecka funderar jag på att tipsa om hur man blir rik (miljonär) , nåja, slipper oro för zlantarna.

En kommentar på “Bra kollektivtrafik för oss alla.

Add yours

  1. Kollade med Skånetrafiken om påstigning:
    Hej Lennart. Just nu är det bara på linje 1 detta sker. Vi får se i framtiden om det kommer förändras på de andra busslinjerna.

    Linje 7 har fått ändrad tidtabell och den har nu en längre körtid för sin sträcka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: