Nu målas tunneln

I veckan påbörjades ett upprustningsarbete av gång- och cykeltunneln under Vasatorpsvägen vid Drottninghögs centrum. Vi sätter upp ny belysning i tunneln och målar om väggarna med hjälp av två gatukonstnärer. Arbetet innebär att framkomligheten i tunneln begränsas under tiden som arbetet pågår.

Upprustningsarbetet med grundmålning och nya emaljpaneler är i gång för fullt och under fredagen kommer ett konstverk börja ta form i tunneln. Idéerna till motivet och temat kommer från klass 5 på Drottninghögsskolan (43 barn) och klass 5A från Kubikskolan (22 barn). Barnen fick under två workshops, som arrangerades av Kulturhotellet förra året, rita teckningar och skapa modeller på hur tunneln skulle kunna se ut. Idéerna från barnen fångades sedan upp av de två konstnärerna Ilse Wisfelt och Joren Joshua från Rotterdam, som tidigare varit här och målat under gatukonstfestivalen ArtStreetHbg.

Konstnärerna har tagit fram ett motiv med superhjältar eftersom flera av barnen ritade teckningar på just det temat. Många av barnen ritade även symboler som till exempel hjärtan och skrev värdeord som kärlek på sina ritningar. Även detta kommer finnas representerat genom superhjältarnas olika personligheter. Barnen ska senare även få chansen att måla tillsammans med konstnärerna på graffitiplanket bredvid lekplatsen Prinsessor och drakar.

– Vi vill skapa en tryggare och mer attraktiv gång- och cykeltunnel. För att komma fram till hur tunneln skulle se ut vände vi oss till barn som ofta går genom tunneln till och från skolan. Vi fick in jättemånga spännande idéer som vi har tagit till vara på men det var samtidigt en liten utmaning att få ihop så många idéer till ett och samma konstverk, säger Moa Sundberg, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen.

– Upprustningen av den här gång- och cykeltunneln är en av flera tunnlar som vi planerar att förbättra utifrån de synpunkter som har kommit in via våra trygghetsdialoger. Samtidigt som upprustningen ökar tryggheten hoppas jag att konstverket kan glädja både barn och vuxna som passerar genom tunneln, säger Christian Orsing, ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Under arbetet, som beräknas bli klart för invigning den 27 april i samband med Smile-loppet, kan det bli något begränsad framkomlighet i tunneln. Vissa delar av tunneln kan stundvis vara avstängda när vi målar eller arbetar med belysningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: