Varför gör dom på detta sättet?

Vad är det som har hänt med de stora träden längs cykelbanan utanför trygghetsboendet? Är det skadegörelse eller något annat? För att få svar på frågan ställde vi några frågor till Alfred Nerhagen som är landskapsarkitekt på Helsingborgs stad och som bland annat arbetat med stadsodlingen, lekplatsen och aktivitetsytan vid badet.

De stora träden är jättepoppel, de har nu vuxit sig för stora och därför behöver vi ta ner dem. De senaste åren så har det ramlat ner stora grenar på gång och cykelbanan när det har stormat. Det är viktigt att vi ser till att det är tryggt och säkert, berättar Alfred. Vi har nu tagit bort barken i en ring runt de träd som ska fällas. Det kallas för att ringbarka. Detta gör vi för att det inte ska komma så många rotskott då träden är borta. Träd är fantastiska på det sättet, även om man sågar bort hela stammen så kan de skjuta nya skott som gör att trädet fortsätter att leva. Vi räknar med att ta ner träden under hösten, säger Alfred.

Vi kommer att ersätta de jättepopplar vi tar bort med träd och buskar som blommar. Jag tror att det kommer att bli riktigt fint till våren. Under hösten kommer vi även att fortsätta med andra projekt som gör Drottninghögsparken finare och bättre för alla som bor här och som besöker Drottninghög. Där lekan låg tidigare kommer vi att plantera en körsbärslund med olika sorters körbärsträd från olika länder. Vi kommer även att bygga en toalett vid lekplatsen och se till att rosenträdgården utanför trygghetsboendet får ett lyft, forsätter Alfred.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: