Tyck till om Fredriksdal

Helsingborgs stad planerar hur bostadsområdet Fredriksdal kan utvecklas i framtiden. Ett planprogram håller på att ta form och staden bjuder nu in till ett samråd vid två tillfällen; lördagen 21 november klockan 10:00-14:00 och tisdagen 24 november klockan 16:00-19:00.

Fredriksdal har redan fina kvaliteter som vi vill utveckla och höja till en ännu mer attraktiv och levande stadsdel. Vi fokuserar på hur vi kan stärka det gröna och kopplingar till och från området när vi gör plats för fler Fredriksdalsbor. Representanter från Helsingborgs stad, Helsingborgshem och Rikshem finns på tre platser i området lördagen 21 november klockan 10:00-14:00.

– Vi berättar om våra planer för området och svarar på frågor som vad som händer med gamla lekan och var de nya superbusshållplatserna kommer att finnas. Samtidigt vill vi gärna höra hur de som bor på Fredriksdal tänker och vad de tycker är viktigt. Vi passar även på och tar reda på lokalkunskap som vad parkerna i området kallas för att det vet vi inte, säger Tobias Röös, planarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen.

Öppet hus på tisdag i Kubikskolan/Fredriksdalsskolan
På tisdag 24 november fortsätter diskussionerna under ett öppet hus i Kubikskolans /Fredriksdalsskolans stora matsal, Larmvägen 31, mellan klockan 16:00 och 19:00.

De som inte har möjlighet att komma vid de två tillfällena ovan kan ta del av planprogrammet  på Drottninghögs bibliotek och på stadsbyggnadsförvaltningen, Järnvägsgatan 22, samt på helsingborg.se/fredriksdalplan under hela samrådsperioden, 16 november 2015 till 6 januari 2016.
Under den tiden är alla välkomna att lämna skriftliga synpunkter till: stadsbyggnadsnamnden@helsingborg.se eller Stadsbyggnadsnämnden, 251 89 Helsingborg.

För mer information kontakta:Tobias Röös, planarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 46 53, e-post: tobias.roos@helsingborg.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: