Spännande nyheter från vårdcentralen!

På onsdag den 20 maj sätts den kända regnbågssymbolen upp på dörren till Vårdcentralen Drottninghög i Helsingborg, efter att vårdcentralen numera har HBTQ-Qompetens.

– Vi vill arbeta för att alla målgrupper får likvärdig vård och ett fullgott bemötande trots att det finns olika utgångspunkter och olika behov, säger Greger Linander, Verksamhetschef på Vårdcentralen Drottninghög.

Därför har alla anställda inom verksamheten, inklusive sjukgymnaster och personal som arbetar på familjecentralen och i mödrahälsovården, utbildats och fått ”HBTQ-Qompetens”.

Utbildningens syfte är att kunna erbjuda ett respektfullt bemötande av medborgare, patienter samt närstående utifrån ett HBTQ-perspektiv (homo-, bi-, trans- och queerpersoner), i enlighet med målen i Region Skånes likabehandlingsplan.

Vårdcentralen Drottninghög deltog redan 2011-2014 i SKL-projektet ”Vård på lika villkor”.

– Under projektet fick vi se att vi inom hälso-och sjukvården diskriminerar och gör skillnad vilket i sin tur kan förstärka skillnader i hälsa och öka klyftorna istället för att minska dem, vilket är helt oacceptabelt, säger Greger Linander.

Så när erbjudandet dök upp om Region Skånes egen HBTQ-utbildning anmälde de sig direkt.

Vårdcentralen Drottninghög är först ut av en rad vårdcentraler och mottagningar inom Skånevård Sund som ska genomföra Region Skånes HBTQ-utbildning under året.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: