Hur det var på Kullalanet

Hej. Jag har lagt märke till att ingen har skrivit något mer om Mina kvarter. Jag hade därför tänkt berätta lite om vad som hände på Kullalanet 2015.

Allt började med en jättelång kö. Det tog typ en timme att komma in men när vi väl var inne i hallen var det ganska lätt. Vi hade värsta VIP biljetterna så vi blev direkt visade var vi skulle sitta. När jag och min kompis kom till platserna så möttes vi upp av Theréze, Charlotte och Arne Från DrottningH

.kullalanet 4

Vi blev instruerade om lite saker innan brandlarmet gick. Vi var tvungna att gå ut i kylan. När vi väl satte igång att bygga så tänkte vi att vi ville göra något speciellt. ”Taget ur min presentation om projektet”:

Våran tanke.

”Vi märkte att Drottninghög var en väldigt speciell plats. Det låg bra till med anslutningar till både stora och små vägar. Platsen låg inte allt för nära eller för långt från centrum. Platsen var en av dom guldgruvor man inte ofta hittar. Men vi fann den. Drottninghög är något speciellt och något som borde fortsätta att vara det. Vi tänkte därför att vi var tvungna att skapa något speciellt. Vi ville skapa något unikt för Helsingborgshem och för staden. Vi kom fram till detta. Vi satsade på ett parkeringshus. Med några våningar allmän parkering på grund av den stora parkeringsbristen som finns. Vi planerade även in en våning för privat parkering till arbetande på Helsingborgshem och kommunen. Precis öster om parkeringshuset så planerade vi att Helsingborgshems nya kontor skulle ligga. Vi skapade en väldigt speciell byggnad som länkar samman med parkeringshuset med hjälp av en gångbro”.

Video där det som vi byggde visas upp:

Måste uppmärksamma alla om att bygget kommer inte exakt att se ut som texten beskriver utan det är bara förslag som vi kom fram med under kvällen.

Måste också tacka Alla på DrottningH för att ha gjort detta möjligt. Det var en väldigt rolig upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.

Mina kvarter var ett projekt där ungdomar från Helsingborg och närområden fick ge projekt DrottningH inspiration till hur Sveriges häftigaste kontor och parkeringshus skulle kunna se ut.

Bild på teamet:

IMG_0172

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.