Stadsdelsmammorna besöker Danmark

Vapnagård är Helsingörs motsvarighet till Drottninghög. Där bor 4 000 människor i 1500 lägenheter. Det som gör området spännande är att de har liknande hus och lägenheter som på Drottninghög och att de har börjat att renovera.

En härlig decemberdag besökte Drottninghögs stadsdelsmamor området för att lära sig mer om området och träffa Ulla som vill starta stadsdelsmammor i Vapnagård. 

IMG_3653[1]

I Vapnagård har man satsat på mötesplatser utomhus. Mitt i området finns en kombinerad lekplats med ett utegym. Alla som var med provade de olika redskapen.

IMG_3650[1]

Det finns dessutom en stor lokal med plats för 300 personer som kan användas till möten, aktiviteter och fester. Det är något som verkligen saknas på Drottninghög menade stadsdelsmammorna.

En nyrenoverad trerummare kostar idag ca 8 000 danska kronor. Det är en höjning med 800 kronor jämfört med innan renoveringen. Dock har kostnaden för uppvärmning, som betalas separat sjunkit med 400 kronor per månad.

Stadselsmammorna som snart är färdiga kommer att fungera som brobyggare på Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal och arbeta med det som är det eget intresseområde. Några vill arbeta med simundervisning eller matlagning och andra vill fokusera på sammarbetet mellan skolan och föräldrarna. det är fantastiskt att våra tre områden kommer att få tillgång till så många bra resurser.

IMG_3656[1]

Dagen avslutades med att äta Danmarks nationalrätt, stekt spetta med remouladsås på Tullkammaren.

Här kan du läsa mer om stadsdelmammorna som började på Planteringen.

Här kan du läas mer om Vapnagård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.