Har du tyckt till om det gröna Drottninghög?

Det är viktigt med det gröna på Drottninghög.  Under några veckor har Helsingborgshem och Helsingborgs stad haft tre sommarjobbare som varit ute i området för att ta in synpunkter från boende och besökare . Här kan du läsa vad de skriver.

Vi är ett gäng ungdomar som har sommarjobbat med att utveckla grönområdet på Drottninghög. Vi har jobbat med att samla in information på olika sätt t.ex hundträff och bara att vara ute på plats. Vi har varit ute mycket och jobbat för att få svar på våra frågor.

Vi har jobbat på så sätt att vi började med att gå igenom våra frågor som vi har kommit på ska passa till denna typen av intervjuer och gick ut och testa dom, det gick bra och därifrån fortsatte vi med våra frågor och pratade med folk i 3 veckor för att få fram bästa statistiken för vad de som bor i Drottninghög vill förbättra. Vi frågade olika personer i olika åldrar för att få fram vad de olika personer tycker för att det är många som inte tycker samma.

Vi har fått många bra svar från personer i alla åldrar vad de tycker skulle passa dem, många svarade lika och t.ex många barn ville ha en till lekplats. Att göra om ett område kräver mycket därför är det viktigt att få bra och utförliga svar för att kunna anpassa renoveringen så det finns något för alla.

Vi ska även göra research arbete för att se vad vi har kommit fram till. Vi går igenom vårt arbete och ser vad vi har fått för resultat på dessa 3 veckorna vi har gjort intervjuer och sedan formulerar det i en PowerPoint som sedan kommer vara hjälpmaterial längre fram i arbetet.

Det har varit kul att prata med folk och se vad deras åsikter är och vad de tycker som saknas, vad som är bra och dåligt med platsen och hur de känner för platsen för att många har bott på området längre än andra, därför kunde de ha mer åsikter och jämförelse om området. Det har även varit många som inte har velat prata med oss och svara på våra snabba frågor vilket har gjort arbetet lite svårare emellanåt, men vårt slut resultat landade på ca 200 svar i enkäten.

Detta sommarjobbet har gått bra om man kollar på helheten och slutresultat i vad vi sommarjobbare har gjort.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: