Två Drottninghögsprofiler får Helsingborgs medborgarmedalj.

Två starka och engagerade kvinnor som gjort mycket för Helsingborg och Drottninghög har fått Helsingborgs medborgarmedalj 2021. Helsingborgs Medborgarmedalj är en ideell förening. Det är Berit Karlsson och Khawla Ibrahim

Här är motiveringarna till deras medaljer


Berit Karlsson
För sitt mångåriga, breda, och inkluderande engagemang i utvecklingen av Drottninghög.
Berit Karlsson har i fem decennier varit en engagerad eldsjäl för att göra Drottninghög till en bättre plats att bo på. Som representant för hyresgästerna, som nattvandrare, som engagerad i den lokala odlarföreningen, och för sitt öppna och välkomnande sätt, har Berit under lång tid varit en viktig person för att stärka gemenskapen och för att skapa en positiv utveckling i området. Berit Karlssons gärning är en inspiration för oss alla som vill att hela vårt samhälle ska kännetecknas av trivsel och gemenskap.

Khawla Ibrahim
För att hon som en engagerad och drivande kraft, bland annat i ”Stadsdelsmammorna”, hjälper nyanlända att finna sig tillrätta i vårt svenska samhälle.
Khawla Ibrahim är en av tjugo stadsdelsmammor, som från början såg som sin uppgift att informera invånare i Helsingborg som inte talar svenska om Covid 19. Nu när pandemin klingat av fortsätter Khawla och de andra Stadsdelsmammorna att på olika sätt hjälpa och inkludera nyanlända. Genom sin handlingskraft och sitt breda engagemang gör Khawla Ibrahim varje dag vårt samhälle lite mer inkluderande. Vårt land behöver många fler som Khawla.

Medaljen delas ut till enskilda personer / grupper av personer som genom sina handlingar under året gjort något utmärkande, utöver det vanliga, som därigenom bidragit till att hjälpa person, djur eller natur på ett sådant sätt att det förbättrat tillvaron för människa, djur eller natur på ett betydande sätt.

Vill du vara med och fira dem och de andra som fått Helsingborgs medborgarmedalj så kan du läsa mer här.

Så trevligt och bra at våra vardagshjältar uppmärksammas på detta sätt. Stort grattis till er båda.

3 kommentarer på “Två Drottninghögsprofiler får Helsingborgs medborgarmedalj.

Add yours

  1. Vad härligt att läsa! Stort grattis till er, Berit och Khawla. Vilka superhjältar ni är😄!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: