Skapa framtidens torg på Drottninghög!

Tänk om du kunde möblera Drottninghögs torg på samma sätt som du inreder din bostad. Med en helt nyutvecklad app Skaparstaden kan du välja precis hur du vill att Drottninghögs nya torg ska se ut med hjälp av Augmented Reality – bara peka din telefon mot platsen och placera ut träd, buskar eller bänkar efter tycke och smak!

Med Skaparstaden kan du titta på en plats genom kameran i din telefon och på din skärm se ett digitalt lager ovanpå det fysiska, som ger en tydlig bild av hur du och alla andra användare vill gestalta torget. Sen kan du såklart tycka till själv.

Hur använder du och dina grannar egentligen platsen? Skulle inte de där bänkarna passa bättre borta i det andra hörnet? Hade det inte varit bra med ett vindskydd där, så att pensionärerna som brukar äta sin lunch i parken kan sitta någonstans? Upptäck helt nya möjligheter att forma ditt närområde!

Under H22 City Expo, 30 maj – 3 juli, kan du och alla andra besökare skapa era egna versioner av torget, för att tillsammans diskutera för och nackdelar med stadens planerare. Olika workshops kommer att hållas intill torget dit alla är välkomna. Till sist ska alla olika idéer kokas ner till ett förslag som ligger till grund för torgets slutliga utformning.

Ansvarig för projektet är landskapsarkitekt Alfred Nerhagen som också gjorde odlingsplatsen med växthuset tillsammans med alla odlare.

En kommentar på “Skapa framtidens torg på Drottninghög!

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: