Skrivarverkstad med 72 på H22

72 på H22 har som mål att, med hjälp av människor som bor eller har bott på Drottninghög, ta farm en lägenhet som visar hur det kan ha sett ut på Drottninghög 1972. Lägenheten kommer att vara öppen under H22 city expo.

Ni som följer Drottabladet har säkert redan läst flera av de inlägg som Samantha skrivit. Ni har även fått följa projektet genom flera fina bilder. Framöver kommer även Anita och Besnik hjälpa till med att se till att berätta vad som händer i projektet. De kommer att berätta och visa hur arbetet med att inreda lägenheten fortskrider. En viktig del av arbetet är att hitta saker från 70-talet och därför blir det många besök på olika loppisar som det även vill berätta om.

Som en del i arbetet undersöker gruppen även hur det var på Drottninghög på 70-talet och att samla in människors berättelser från den tiden. Här kommer en lite kort berättelse från Anita som flyttade till eget boende på Drottninghög 1972. Så här berättar hon

”Jag arbetade i butik och tjänade 500 kr i månaden. Hyran var 250 kronor så det blev inte så mycket över. Samtidigt var det inte så många saker som man är tvungen att ha och jag tyckte att jag hade det bra. Jag kommer ihåg att bensinen kostade 1 krona per liter.”

Anitas berättelse ledde till en diskussion om dagens bensinpris på ca 22 kronor litern och där en vanlig lön ligger runt 22 000 kronor. Så frågan som fortfrande blev obesvarad var om det var bättre förr?

Samntha visade även hur man kan använda sin mobiltelefon för att publicera artiklar på Drottabladet.

Vill du lära dig att skriva på Drottabladet? Hör i så fall av dig till Arne Gunnarsson.

En kommentar på “Skrivarverkstad med 72 på H22

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: