Elever från Drottninghögsskolan provade BoKloks grävmaskin

Årskurs 4 på Drottninghögsskolan besökte BoKloks byggarbetsplats för att prata säkerhet och visa upp byggarbetsplatsen. Barnen fick blanda annat lära sig om hur BoKlok bygger husen nästan färdiga i en fabrik i Småland.

För att över huvud taget få komma in på byggarbetsplatsen krävs både hjälm och varselväst. För de som arbetar där krävs det dessutom skyddsglasögon, skyddsskor och handskar. På en byggarbetsplats finns det många saker som leda till olyckor. Därför är säkerheten mycket viktig.

De fick veta mer om de olika yrkena som finns på ett bygge. Allt från projektledare och arkitekt till maskinförare och snickare. På bygge kan du arbeta om du har gått något yrkesprogram på gymnasiet då kan till exempel arbeta som snickare, målare eller anläggningsarbetare. På byggarbetsplatsen arbetar även personer som valt att läsa vidare på universitet och högskola. De kan till exempel arbeta som arkitekt, ingenjör eller projektledare.

De som vågade fick även prova att köra den 20 ton tunga grävmaskinen som kostar 3 miljoner. Förutom rundvandring så blev det en tipsrunda med priser till alla. BoKlok bygger fyravåningshus och radhus på Drottninghög. Just radhus är något som de boende på området har önskat sig sedan länge. Det har funnits flera intressenter till alla radhusen och lägenheterna vilket visar att Drottninghög och BoKlok är mycket populärt.

Som avslutning blev det korvgrillning. Studiebesöket är en del av ett längre samarbete mellan Idé A, projekt DrottningH, BoKlok och Skanska. Västarna som barnen fick kommer från trafikkalendern.

BoKlok har namngett sina projekt efter olika äppelsorter då det tidigare funnit en äppelodling på Drottninghög. Här kan du läsa mer om deras byggprojekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: