Årskurs 6 knyter ihop Drottninghög och H22

Både Projekt DrottningH, Idé A och Helsingborgshem har barn och unga i fokus där för var det självklart att åter igen ta hjälp av eleverna på Drottninghögsskolan. Vi ville knyta ihop Drottninghög med H22 genom att använda kreativitet och konst.

När vi hör om H22 är det mycket prat om innovation men det är svårt att få en bild av vad det kan vara kopplat till Helsingborg. Vi ville därför ta hjälp av eleverna i årskurs 6 på Drottninghögsskolan och få hjälp med att illustrera Innovation, framtidens boende, mobilitet och hållbarhet ur ett ungt Drottninghögsperspektiv. Det vi planerar idag är ju det som de är eleverna ska leva i och med i många år framöver. Vi ville även ge eleverna möjlighet att arbeta utifrån den konstnärliga och kreativa processen som sker i flera steg och där man låter andra hjälpa till med att spetsa till sina tankar och idéer. Detta är ett arbetssätt som vi testa många gånger. Att arbeta under Corona har så klart bjudit på nya utmaningar.

Det har varit fantastiskt att arbeta med eleverna som verkligen ger hopp inför framtiden. Lotta Blond från H22 var den som höll invigningstalet och sedan fick alla hjälpa till att knyta ihop Drottninghög med H22.

Så här berättade eleverna själv om hur processen gått till på invigningen:

Vi är en del av H22. En stadsmässa om innovationer och ett smartare Helsingborg. Först hade vi ett digitalt möte om hållbar utveckling, transport och boende. Sedan skapade vi skisser om hur Drottninghögs framtid ska se ut. Efter det gick vi en promenad på Drottninghög. Vi fick se en bild av ”nya” Drottninghög som ska växa fram. Därefter skapade vi nya skisser och digitala ritningar med våra tankar och idéer. Tillslut  presenterade vi våra idéer för projektgruppen.

Det här konstverket representerar GEMENSKAP, HÅLLBARHET, MÅNGAFALD och MÄNNISKOR. Vi tänker oss en linbana för transport, gemensamma hyrbara fordon, grönskande hus omgivna av vatten. Allt är möjligt med förnybar el. Klass 6 på Drottninghögsskolan.

Illustratören heter Gustav Eriksson, Det är samma illustratör som i slutet av förra året målade en muralmålning på Dalhem.

Peter Eriksson och Axel Swanstein från kulturhotellet är de som sedan förstorat upp skissen och gjort målningen. Konstverket har inget namn än men det ska klassen komma på nu. Ett förslag som kom upp var ”Hej och H22”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: