Studiebesök på BOKLOK i LA

Våren 2022 är planen att de första bostadsrättsinnehavarna ska kunna flytta in i de nya BoKlok lägenheterna och radhusen. Konceptet BoKlok lanserades under bostadsmässan H99. Ändå är det många som är nyfikna på hur bostäderna som är en del av H22 kommer att se ut.

I Landskrona håller BoKlok på att avsluta två olika projekt. ett med bostadsrättslägenheter och ett med bostadsrättsradhus.

Stadsdelsmammorna har hjälp projekt DrottningH under vårt samråd för juts det området där de nya lägenheterna och radhusen ska byggas. Som tack ville de åka och se på något intressant och spännande. Då det fanns platser kvar i bussen trots att vi bara satt på varannan plats bjöd vi även med Café Välkommen.

På plats delades vi upp i tre grupper och fick förutom att besöka nybyggena testa på BoKloks bostadsrättsskola.

Det är inte så lätt att förstå skillnaden mellan hyresrätt, ägande rätt och bostadsrätt berättade Maria Forssell. Något förenklat kan man säga att i hyresrätten bestämmer du väldigt lite och hyresvärden väldigt mycket. I äganderätten bestämmer du allt själv men får även ta allt ansvar och alla kostnader. I en bostadsrätt går du med i en förening och betalar för rätten att bo i en lägenhet. Du bestämmer själv om det mesta i lägenheten. Föreningen med en demokratiskt vald styrelse ansvarar för gemensamma saker som yttre underhåll och beslut som rör alla.

Bara att få en säkerhetsgenomgång och ta på sig skyddskläder för att överhuvudtaget få komma in på området var intressant och lärorikt. Nu förstår man varför det är viktigt att hålla sig utanför staketen på alla byggarbetsplatser.

Efter lunch han vi även med att besöka Landskrona museum där det bland annat finns en utställning om Carl Fredrik Reuterswärds skulptur ”Non-violence”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: