Ett landmärke växer fram

Under kommande år bygger vi ett nytt landmärke vid korsningen Regementsvägen och Vasatorpsvägen. Här kommer Stenströms att bygga kontor och Helsingborgshem ett parkeringshus med lager precis intill.

Kontorshuset kommer att ha entréer från olika håll och får en ljus högre del med elva våningar och en lite mörkare del med fem våningar. Parkeringshuset med sju våningar får bland annat växter och solceller på fasaden. Planen är att det ska vara klart till årsskiftet 2020/2021. Området ingår i detaljplanen för Grönkulla Västra. Illustration Fojab arkiter.

Första steget är att PEAB, vår entreprenör börjar förbereda marken. Om ett par veckor stängs därför parkeringsplatsen till vänster på bilden nedan. Parkeringsplatsen till höger är öppen och soprummet är tillgängligt som vanligt.

På Drottninghög pågår sedan några år stadsdelsutvecklingsarbetet och projekt DrottningH för fullt.  Nya kontorslokaler, mötesplatser och parkeringsmöjligheter tillför viktiga delar både för dig som bor på Drottninghög idag och för de som flyttar hit framöver. Det bidrar till en mer dynamisk stadsdel med liv och rörelse.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: