H22 på Drottninghög! Vad är det?

H55, eller Hälsingborgsutställningen 1955, var en internationell utställning för arkitektur, bostad, formgivning. Därefter kom H99 som var en bomässa och nu planeras det för H22, som ska bli en stadsmässa. Även om det inte fattas beslut om det blir något H22 i höst så har förberedelserna redan börjat.

Drottninghög är ett av de områden förutom H+ och bebyggelsen i Oceanhamnen samt Seau på ångfärjetomten som är de tre områden som ingår i H22.

Här kan du se en film om H22.

H22 ska inte bli en vanlig bomässa utan något större som visar på många av de saker som Helsingborg gör bra. Det är bland annat därför som Drottninghög är ett intressant område för H22.

– Vi ska inte bara visa byggnader utan också livet i staden, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson, M.

Idag har uppdragledarna för H22 varit på studiebesök på Drottninghög. På alla staden förvaltningar och bolag finns det en person som har fått in uppdrag att börja fundera kring vad H22 kan innehålla. Idag var även campus Helsingborg representerade. En mässa som Helsingborgarna gillar och hjälper till med att ta fram, dialog, samverkan och att våga göra nytt var saker som nämndes på mötet.

Alltid roligt att visa upp det fina Drottninghög för de som är intresserade. Projekt DrottningH hade förra året fler än 70 olika studiebesök så vi vet att det finns ett intresse för området.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: