350 barn invigde körsbärlunden med körsbärsfika

Fredagen den 8 juni invigdes Drottninghögsparken. Helsingborgs stad har i flera etapper arbetat med att förnya grönområdena på Drottninghög. Under den avslutande etappen har staden skapat en körsbärslund som är placerad där den tidigare lekparken fanns.

Under invigningen bjöds det på fika med körsbärstema och guidade turer i den nya körsbärslunden och rosenträdgården. Vi avslutademed trädgårdsspel och picknick. Till invigningen kom cirka 350 elever från Drottninghögsskolan som varit med och planterat träd.

Med hjälp av elever från Drottninghögsskolan har vi planterat nya träd såsom körsbär, plommon, klarbär, bigarrå, aprikos och persika i ett böljande landskap omgivet av rhododendron. Av de nära 100 nyplanterade träden och buskarna är cirka 60 olika arter och sorter från körsbärssläktet. Mellan gnistrande vårblomning och praktfulla höstfärger finns det nu möjlighet att grilla och ha picknick vid sin egen glänta.En av anledningarna till varför vi planterar så många träd och buskar är för att vi vill kompensera för de träd som vi tar bort när vi bygger nytt på Drottninghög. Vi skapar samtidigt ett avkopplande grönområde med bättre förutsättningar för aktiviteter i parken. I arbetet har även tryggheten haft stort fokus. Vi har förtydligat siktlinjer, tagit bort skymmande buskage och satt upp ny belysning. Vi har också skapat nya entréer in i parken.

 

– I samarbete med Helsingborgshem har vi förnyat och utökat rosenträdgården utanför trygghetsboendet/serviceboendet för att skapa en liten blommig oas. Vi har planterat nya rosor och perenner, lagt ny markbeläggning, gallrat gamla buskage, planterat nya rhododendron samt exotiska träd som näsduksträd, junimagnolia och pagodkornell. Vi har även förnyat och utökat belysningen på platsen och sist men inte minst, byggt en efterlängtad offentlig toalett mellan lekplatsen och odlingsområdet, säger Alfred Nerhagen, landskapsarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: