Hyresgäster får förtur till nybygge på Drottninghög

 

För första gången på 49 år står nybyggda hyresrätter på Drottninghög färdiga att hyras ut. Grönkulla Gård som det nya bostadsområdet heter, ligger i den västra delen av stadsdelen,   lägenheterna karaktäriserar som alla har balkong eller uteplats. De 67 lägenheterna erbjuder stor variation av lägenhetsstorlekar, från 1:or till 4:or samt en 5:a. Sedan hösten 2016 prövar Helsingborgshem olika former av boendeförtur för att öka rörligheten på bostadsmarknaden. Helsingborgshem vill sänka trösklarna för en flytt och på så vis få igång en rörlighet bland lägenheter. För att skapa ytterligare rörlighet erbjuder Helsingborgshem nu deras hyresgäster förtur till lägenheterna på Grönkulla Gård. Det betyder att du som idag är hyresgäst på Helsingborgshem  får förtur att söka dessa lägenheter. Istället för köpoäng söker du med din boendetid i din nuvarande lägenhet. Om vi inte får uthyrt lägenheterna på detta sätt kommer lägenheterna att hyras ut på köpoäng. Eftersom Grönkulla Gård delvis finansieras av det statliga investeringsstödet samtidigt som hyresgästerna bor med (ett BoBas-koncept*) landar månadshyrorna på mellan 5 855 kr och 10 745 kr, beroende på lägenhetsstorlek.

Du hittar information om lägenheterna och området under nybyggt här på Helsingborgshemshemsidan. Lägenheterna hyrs ut i etapper och intresseanmälan för etapp 1 öppnar den 3 april.

*BoBas är ett koncept utvecklat av Helsingborgshem med syfte att även på sikt kunna erbjuda lägenheter med lägre hyresnivåer om hyresgäster bevarar lägenheter standard.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: