På måndag stängs Vasatorpsvägen av!

I juni 2019 ska HelsingborgsExpressen, spårvägsliknande rymliga bussar, börja trafikera linje 1. Helsingborgs stad bygger om gator och hållplatser längs sträckan och från 19 februari arbetar vi på Vasatorpsvägen. Ombyggnaden påverkar framkomligheten i området.

Det fösta som sker är att träd längs Vasatorpsvägen mot Drottninghög och på Drottninghögs centrum kommer att tas bort. Detta gör man för att dels förbereda för en cykelväg längs med Vasatorpsvägen men även sanera föroreningar som finns då det tidigare var fruktodling på Drottninghög.

Kristoffer Axelsson är projektledare berättar, – Det är så klart tråkigt att vi kommer att ta bort träd men till våren så kommer körsbärslunden att vara klar och stå i blom. Där kommer även att bli plats för pick nick och grillning.

Arbetet beräknas bli klart till årskiftet 2018/2019

Vill du veta mer så är du även välkommen att träffa oss i projektet den 14 mars klockan 18.00 på Idé A.

Läs mer på Helsingborgs stads hemsida.

Läs mer på Drottabladet

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: