Invigning av Helsingborgs första Kulturvecka 11 november

I lördags öppnade Helsingborgshem upp sina dörrar på Dalhem Centrum för att inviga Helsingborgs första kulturvecka i samband med invigningen av Kulturpunkten, Dalhems mötesplats. Veckan invigdes av kulturnämndens ordförande Kristian Anderson och kulturdirektör Bibi Estev.

Klockan 13.00 sparkades invigningen igång och det blev en fullspäckad eftermiddag med musik, tal, dans och mat.

På scenen bjöd några av barnen som deltar i projektet El Sistema från Dalhemskolan på sitt första uppträdande, Feet Dansgrupp breakade, Silwan Kulturförening bjöd på palestinsk folkdans och Helsingborgs skolmuseiförening tog emot årets utmärkelse till minne av Oscar och Gisela trapp för sina insatser för kulturarvet i Helsingborgs stad vilken delades ut av ordförande Kristian Anderson och vice ordförande Björn Alm Tufvesson.

Eftermiddagen bjöd även på andra fantastiska upplevelser. Stadsdelsmammor 2.0 bjöd på multicafé på Kulturpunkten och barnen från projekt Kitchen Stars serverade närodlade och ekologiska tilltugg i kursköket tillsammans med Allan Waburg från Nordisk Mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: