Göran Burenhult

– Evolutionära perspektiv på människans kost, livsstil och hälsa

Onsdag 18/10 18:00

Professor emeritus i arkeologi vid Uppsala Universitet Campus Gotland, har sedan början av 1980-talet arbetatmed etnoarkeologisk forskning i Stillahavsområdetoch Sydöstasien, och har skrivit en rad populärvetenskapliga böcker.Varför blir vi feta när jägare-samlare och människor iandra ursprungssamhällen aldrig blir det? Varför får vi folksjukdomar, som kostar samhället miljardbelopp årligen, medan det finns samhällen på andra platseri världen som helt saknar dessa, och där människor är kärnfriska, trots att de aldrig sett en doktor? Varför finns det ingen barn- eller kvinnomisshandel, sexuella övergrepp, mobbning eller stress i de flesta traditionella samhällen? Svaren ligger så gott som helt i vår obiologiska livsstil. Vi har mycket mer att lära av dem än de av oss.

Idé A Drottninghög Ingen föranmälan. Fri entré.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: