Har du en timme över och vill hjälpa barnen i Helsingborg?

Vi behöver din hjälp för att göra skillnad för barnen i Helsingborg. Många av barnen på våra skolor behöver lite extra hjälp med läxorna och språkträning. Därför finns projektet ”Handbollsskola för alla” sedan förra året bland annat på skolorna på Dalhem, Drottninghög och Fredriksdal. Nu behövs det fler frivilliga som kan hjälpa till.

 ”Har du någon timme över i veckan uppskattar vi om du vill hjälpa till med läxhjälp på de skolor vi samarbetar med.  Vi bemannar med frivilliga och strävar efter att ge eleverna goda förebilder och en behaglig stunds läxläsning” berättar Mats Jacobsson, som är projektledare från OV Helsingborg.

Därför söker de fler frivilliga läxhjälpare till sin läxhjälp för barn i åldern 6-9 år. Som läxhjälpare är du engagerad, pedagogisk och tålmodig. Du fungerar som ett komplement till barnens föräldrar men du behöver inte vara pedagog. Du ska helt enkelt tycka om att möta och hjälpa barn.

Som läxhjälpare fungerar du även som en förebild och hjälper samtidigt till med läxor i barnens egen skolmiljö. Läxhjälpen är cirka 1 timme/vecka under eftermiddagar. Du blir engagerad för en skola, allt för att lära känna de barn du hjälper.

Är du intresserad kan du ta kontakt med Mats Jacobsson på Ov Helsingborg, mats,jacobsson[at]ovhelsingborg.se,  0708-497825.

Läs mer om projektet på OV Helsingborgs hemsida.

Detta är handbolsskola för alla.
Handbollsskola för alla bedrivs i fyra områden i Helsingborg; Dalhem, Drottninghög, Fredriksdal och Söder. Målet är att fler barn ska få meningsfull och aktiv fritid genom lek och handbollsträning. Syftet på lång sikt är att minska antalet ungdomar som riskerar att hamna i utanförskap. Handbollsskola för alla innebär aktiviteter, i form av handbollsskola och läxhjälp, 1-2 gånger per vecka för flickor och pojkar i åldern 6-9 år. Handbollsskola för alla pågår under tre år, 2016-2019 och finansieras genom stöd från Allmänna Arvsfonden och Helsingborgs stad.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: