DrottningH testar

Sedan ett par dagar har äntligen den nya Libanesiska restaurangen öppnat på Drottninghög. Den heter Tabbouli, vilket betyder Lite kryddig på arabiska. Tabbouli är även namnet på en klassisk persiljesallad från Libanon. Det är genom att se hur finhackad och välkryddad en tabbouli är som man vet hur duktig en kvinna är i köket, brukar min Libanesiska väninna säga. Naturligtvis var vi i projekt DrottningH nyfikna på maten. Vi gick dit för att testa lunchen.

15086877_10154802554508487_1066796900_n1

När man kommer in restaurangen så känner man igen sig från de tidigare restaurangerna som varit där tidigare. Påfågeln finns kvar på väggen men man har målat väggarna i en orange färg som liknar den som finns runt ingången till biblioteket. Orange är en färg som man gillar eller inte men det är bra att man har valt att följa upp de färger som redan finns i området. Man har ändrat om lite och det känns som själva restaurangdelen är större.

15057901_10154802554498487_1742466686_n1

Varje dag serverar man dagens lunch i form av en buffé för 69 kronor. Då ingår soppa flera olika varmrätter och en salladsbuffé samt dricka och kaffe. Idag var det bland annat minvårullar, kyckling, köttgryta och en potatismosgratäng med köttfärs och panerad fisk. Det kändes som at det verkligen fanns något för alla smaker.

img_7371

För den som inte vill äta buffen går det bra att beställa från den ordinarie menyn med olika rullar och tallrikar. Det finns flera klassiska libanesiska rätter som Falafel rulle för 30 kronor till shawarmatallrik för 65 kronor. Något som jag ätit tidigare utomlands men inte sett i Sverige är kyklingleverrulle. Mycket godare än det låter. Det finns även flera helt vegetariska rätter och köttet är halal. Vi är inga expert på libanesisk mat men vi var överens om att maten var riktigt bra och vällagad.

img_1307

Vi var fem personer som åt lunch. Tre av oss valde buffen och två valde från menyn. Det allmänna omdömet var att maten var god och vällagad. Någon tyckte att det var bra att de olika salladerna i smakade något. Maten var lagom kryddad och alla blev mätta.

Service var bra och speciellt att det inte tog så långt tid för de som beställde från menyn att få sina rätter. Vi kom strax innan tolv och då vi fått vår mat var stället nästan fullt av matgäster. Hoppas att det blir fler lunchgäster som hittar hit så att vi får behålla denna trevliga restaurang.

Ni som har varit där får gärna lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: