”Sätt färg på Helsingborg 2016” gästar Drottninghög

Under våren kommer Drottninghög att gästas av målare ifrån projektet ”Sätt färg på Helsingborg 2016”. Tanken är att centrum ska bli vackrare inför stadsdelens 50-årsjubileum den 28 maj. Planen är att det ska göras en tydligare entré till Idé A och att torget ska smyckas med dekorativa målningar. Målningarna görs i samarbete med Marie Hendefelt och Cesar Antonio Ventura.

Måleriprojekt.3.

I projektet ingår fem ungdomar med måleriutbildning och fyra nyanlända målare ifrån Syrien som bidrar med många års erfarenhet. Under åtta veckor handleds de av två målare ifrån LP Måleri AB för att bli ännu bättre på alltifrån spackling och slipning till målning av tak, väggar och snickerier.

Måleriprojekt.4.

Förhoppningen med projektet är att alla ska bli validerade målare och då få ett skriftligt intyg att de får jobba som målare. Idag beräknar man att Helsingborg inom några år kommer att ha en brist på utbildade målare, något som redan idag finns i de större Svenska städerna. Med projektet vill man visa att det finns en framtid om man utbildar sig till målare, ett praktiskt och kreativt yrke!

Måleriprojekt.2.

För er som funderar på att börja som målare kommer ett par tips ifrån projektgruppen.

”Spackla är inte svårt. Man ska bara lära sig det”

”Att måla är riktigt kul, bara man slipper spindlarna…”

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: