Borgmästaren invigde FN-veckan och konstverk

Mats Sander, Helsingborgs borgmästare och två barn från förskolorna på Drottninghög var de som klippte banden till de senaste konstverken på Drottninghög. Det var samtidigt invigningen av det årliga firandet av FN-veckan.

Det är tre förskolor som tillsamman med konstnären Marie Hendefelt har tagit fram de tre konsverken. I somras fick centrumet sitt konstverk med motivet av en Drottning. De nya konsteverken visar drottninghögen och vad som händer där. ”Drottninghög ligger på toppen av Helsingborg och här är grönt och massor av fina vägar och stigar som slingrar sig genom området” berättar Marie under invigningen.

img_69981

Mats Sander som är en van invigare fick alla 250 barnen att ropa högt innan det var dags att klippa bandet. Efteråt bjöds det på kanelbullar och julmust till alla.

img_70091

Poul Witting, från Idé A, är initiativtagare till konstverket hoppas att detta kan vara startskottet till en årlig tradition på Drottninghög. Det finns ju massor av plats på Drottninghög att hänga upp vacker konst på.

Jag håller med en av de som passerade och som ställde frågan till mig om alla barnen som var med är Sveriges framtid? Vi kände oss mycket lugna inför vår framtid.

img_69921

Här kan du se resten av programmet för FN-veckan på Drottninghög

program-fnveckan-2016-version-3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: