Resultatet av markundersökningen klart.

Som vi tidigare berättat om här på Drottabladet så har projekt Drottninghög undersökt marken på tre olika områden på Drottninghög. Detta gör vi för att för att ta reda på hur det ser ut under marken i områden som vi vill arbeta vidare med i projektet de kommande åren.

Nu har provsvaren kommit och vi har påbörjat arbetet med att analysera svaren som har kommit. Det finns inga omedelbara hälsorisker och det är inte farligt att vistas i området säger Ludvig Landen på Stadsbyggnadsförvaltningen.

Undersökningarna visar att man har hittat bl.a. PCB och DDT något över gällande riktvärden och därför kommer man nu komplettera undersökningarna och göra en fördjupad riskbedömning med åtgärdsutredning. Provsvaren visar ungefär det vi kan förvänta oss utifrån det vi fått reda på via den historiska inventeringen, berättar Ludvig.

Vi har tidigare hittat föroreningar vid badet och vid odlingslådorna. Detta är nu åtgärdat genom de arbeten vi har gjort i dessa områden under våren.

Läs mer om markundersökningen på Projekt DrottningH`s hemsida.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: