Arbetet med pjäsen om en Cirkus i full gång

Under barn och Unga festivalen den 26-28 maj kommer barnen på Fredriksdal, Dalhem och Drottninghög kunna se en teaterföreställning om en cirkus. Tidigare var audition och nu är alla roller fördelade.

IMG_4220[1]

Det är eleverna i klass 5 på Drottninghögsskolan som kommer att se till att det blir underhållning på mycket hög nivå. Sedan ett par veckor tränar akrobaterna, clownerna och diablokonstnärerna på sina nummer. Idag var det dags att börja träna på musik, sång och dans. Det är P-O Nilsson som har specialskrivit musiken till pjäsen. P-O är den som bland annat skrev musiken till teaterpjäsen om Pelle Erövraren.

IMG_4199[1]

Alla eleverna har olika uppdrag under föreställningen berättar Anna som är lärare på Drottninghögsksolan. Det är även mycket som ska ordnas bakom scen som är viktigt. Det kan handla om saker som att ordna med lus, kostymer och smink. Två duktiga killar har ansvaret för att ridån går upp och ner som den ska. Vi har jobbat med pjäsen i många olika ämnen. Vi har skrivit beskrivningar för alla roller och även jobbat med att ta fram en jättefin affisch.

IMG_4235[1]

Poul Witting på Idé A är den som håller ihop allt och arbetar även med att alla ska förstå sin roll. – De flesta skolor jobbar med teater på något sätt. Det som gör detta speciellt är att det är så många som kommer att få se den här föreställningen. När eleverna förstår detta så brukar de allvar och ger allt. Vågar man stå på en scen så vågar man göra många andra saker, avslutar Poul.

Vi kommer att följa projektet under våren och även vara med då det blir premiär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: