Nu startar arbetet med parken och odlingslådorna

Från 1 december börjar projekt DrottningH bygga den nya parken vid Drottningshögsbadet. Snart kommer vi också att börja utveckla och bygga på odlingsplatsen.

Som en del av utvecklingen på Drottninghög så kommer Stadsbuggnadsförvaltningen arbeta med att förbättra parker och grönområden i området. Den 1 december 2015 startar arbetet med att omvandla grönområdet i hålan till en park. Bland annat kommer gräsmattan att dräneras så att den inte är vattensjuk och så att den blir trevligare att vara på.

Den nya parken blir klar under våren och då kommer du att hitta både utegym, planer för beachvolleyboll och -handboll och ett soldäck intill badet. Odlingsplatsen vid lekplatsen Prinsessor och drakar får bland annat nya odlingslådor, ett växthus och en grillplats.

Så påverkas du

  • Det kommer att vara trafik inne i området, bland annat transporter till och från odlingsplatsen.
  • Gång- och cykelvägen från Rödkullagatan till badet är avstängd under hela arbetet. Vägen är avstängd för att byggtrafiken till och från platsen där vi bygger den nya parken går den vägen.
  • Framkomligheten är begränsad längs gång- och cykelvägen från Drottninghögs centrum mot lekplatsen och odlingsplatsen under stora delar av byggtiden.

Vi testar en SMS-tjänst för störningsinformation. Du kan anmäla dig till den för att få information om störningar som kan påverka dig. Här kan du läsa mer om hur du anmäler dig.

Här kan du läsa mer om parken

Här kan du läsa mer om odlingslådorna

drottninghog_stadsodling_skylt_sbf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: