Allt vi gör är 100

Ibland får jag frågan – När började projekt DrottningH egentligen. Det är ingen lätt fråga att svara på och det beror lite på vad man menar med börja. Ett sätt att se det är att titta i de protokoll som finns för projektet. Det första projektmötet hölls den 13 januari 2010. Den 29 maj 2015 hölls projektgruppsmöte nummer 100.

Det firades med en härlig tårta från Drottninghögs bageri.
Drottabaldet ställde några frågor till Anders Landsbo som är projektledare för projekt DrottningH och en av de få som arbetat i projektet sedan det första mötet.

IMG_3697

– 100 möten men vad har egentligen hänt?
– De först åren har handlat mycket om att vi i projektet har lärt oss saker om området men även att ta reda på saker vi behöver veta för att kunna planera på ett bra sätt. Vi har tagit fram ett planprogram och en första detaljplan. Men rent fysiskt har det inte hänt så mycket i området ännu. Vi hoppas att det redan till hösten kommer att hända saker ibland annat Hålan som vi ska göra om till Drottningparken.

Vad är du mest nöjd med?
– Att vi verkligen har bjudit in de som bor på Drottninghög sedan starten har varit riktigt bra. De har hjälpt oss att göra bra saker som odlingslådorna och prinsesslekplatsen. Barnen på skolan har hjälpt oss vid flera tillfällen genom att berätta och visa hur de ser på sitt område.

Att vi i projektet har blivit en förebild för andra om hur man kan sammarbeta är jag också riktigt nöjd med.  

Vad blir utmaningen de kommande åren?
Att planera är en sak men när vi kommer att börja bygga så kommer det att påverka de boende i deras vardag. En stor utmaning är att se till att de boende vet vad som händer och att de får information om vad som händer i god tid.

Vi hoppas att Helsingborgshem kommer igång med att renovera och bygga nytt på Grönkullagatan, att vi kommer att ha påbörjat arbetet med att utveckla Drottninghögs centrum och att vi har några nya hållplatser för Helsingborgsexpressen.

 

 

En tanke på “Allt vi gör är 100”

  1. Information är A och O på en väg mot ett mål! Ett bättre samhälle kommer bara om alla, just ALLA, kan känna sig delaktiga och informerade om rörelsen. För det är en gemensam kraft som kommer när vi är tillsammans, och överens, om målet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.