Balkonglådetävlingen igång! – Du kan vara med

Onsdagen den 25 maj körde balkonglådetävlingen igång med en inspirationskväll på Väla plantor. Förutom tips och råd fick alla med sig en fin balkonglåda med några växter. Det finns fortfarande möjlighet att vara med och det kostar inget. Tävlingen avgörs på Drottninghögsdagen den 5 september.

IMG_1064[1]

Marie-Louise från Väla plantor visade oss runt och berättade om verksamheten. De har fler än 200 sorters växter och då ofta samma växt i flera olika färger. Efter fika fick vi går runt och välja plantor till våra balkonglådor. Även Helsingborgs trädgårdsförening var på plats och kom med goda råd. Det var mycket snack om jord, näring och vattning blandat med goda råd om vilka växter och färger som passar ihop.

Marie-Louise bästa tips
Glöm inte att dränera din balkonglåda, lägg gärna lite lecakulor i botten och använd en bra jord. Förutom vatten och näring i lagom mängd är det viktigt att våga beskära sina växter. – Vattna med en sax i fickan och var inte rädd att klippa långt in på stjälken. Då får du många nya skott och en växt med både bredd och höjd.

IMG_1111[1]

Du kan fortfarande vara med i tävlingen
Du får en balkonglåda av Helsingborgshem, jord från NSR och ett par växter från Väla plantskola. Du fyller själv på med det som fattas för att få den finaste balkonglådan på Dalhem, Fredriksdal och Drottninghög. Det finns bara en regel och det är att du bara får använda material från naturen.

Tävlingen avgörs på Drottninghögsdagen den 5 september!

Mer information och anmälan:
Saul Sagnia Idé A, Drottninghög Blåkullagatan 5
0702-377581
saul.sagnia@helsingborg.se

Balkonglådetävling arrangeras av  Helsingborgs trädgårdsförening, Idé A Drottninghög, Helsingborgshem och Projekt DrottningH.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: