Workshop Fredriksdal

Veckan innan jul träffades en grupp med engagerade människor för att arbeta med utvecklingen av Fredriksdal.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/d28/69401903/files/2014/12/img_3687.jpg

Det är stadsbyggnadsförvaltningen som bjudit in till en förmiddag för att arbeta med hur området Fredriksdal kan förbättras och utvecklas. De har börjat arbeta med ett planprogram för Fredriksdal.

IMG_3682

De som är med är stadens olika förvaltningar, Helsingborgshem, Rikshem, Stenbocken men även hyresgästföreningarna på Fredriksdal. Vi fick arbeta i mindre tvärgrupper med det som är bra och det som behöver utvecklas på Fredriksdal.

IMG_3705

Tobias Röös är planarkitekt på Stadsbyggnadsavdelningen. Det är han som med hjälp av kollegan Katarina Carlson har fått uppdraget att ta fram ett planprogram frö Fredriksdal.

Här kan du läsa mer om hur Helsingborgs stad arbetar med planer och utveckling.

IMG_3697

Anders Landsbo är projektledare för projekt DrottningH på Drottninghög. Han pekade på att det finns många likheter och kopplingar mellan områdena. Som exempel berättade han att man vill att Drottninghögs centrum ska bli det naturliga centrumet för både fredriskdal och Drottninghög. Anders menar att det är viktigt att första att det även finns skillnader mellan Fredriksdal och Drottninghög. Att det finns hus som olika ut, flera fastighetsägare och bostadsrättsföreningar på Fredriksdal  är några saker som som skiljer.

Här kan du läsa mer om projekt DrottningH

IMG_3683[1]

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/d28/69401903/files/2014/12/img_3713.jpg

Lars Dalesjö, från Kubikskolan, berättar om vad som kommit fram i grupparbetet.

Många grupper talar om kopplingar till centrum och grannområden, uppsnyggade grönområden och mötesplatser som viktiga områden att utveckla. Trygghetsfrågor och hur vi förvaltar området var andra områden som vi måste arbeta vidare med.

Resultatet av workshopen kommer att redovisas för alla och förhoppningsvis blir det ett uppföljningsmöte under nästa år.

 

2 reaktioner till “Workshop Fredriksdal”

 1. Citerar: De har börjat arbeta med ett planprogram för Fredriksdal?

  Först och främst borde man se till att hyresvärden tömmer i sophus, papperskorgar m.m.
  Att hyresgäster som inte sköter sig åker ut. Som det är nu så tvättas det i tvättstugor för hela Helsingborgs rumänska tiggare. Mat grävs ner eller slängs på gräsmattan. Matar fåglar från balkongen. Man har tom. bundit fast lådliknande föremål på balkongen så alla fåglar får fri tillgång till mat. Gräset klipps flitigt men får ligga kvar. Vad har hyresvärden tänkt använda gammalt torkat gräs till?
  Ytterst lite värme om någon värme alls. Det finns oändligt att påpeka.Varför inte gå ut med enkät så man kan få reda på hur ordentliga hyresgäster har det och ha möjlighet att även kunna få tips på dåliga hyresgäster?
  Det vore kanske lämpligt att börja i den änden eller? Fredriksdal är en renodlad inkomstkälla för att kunna köpa upp fler hus.Jag älskar mitt Fredriksdal och ska inte behöva flytta pga allt det här.

  1. Hej S.J!
   Trist att du upplever så många problem på Fredriksdal. Det är frågor som din hyresvärd har ansvar för. Du verkar vara engagerad och har säkert redan talat med din hyresvärd om detta.

   Samtidigt blir jag glad av att läsa att du älskar ditt Fredriksdal. Skulle inte du kunna skriva några rader om vad det är som gör att du älskar Drottninghög?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.