Dalhem får en egen Stadsodling!

Nu under maj månads första tredjedel, har vi byggt upp början till en fin odling bakom Ladan på Dalhem. Vi – det är Odlarföreningen, tillsammans med Helsingborghem och Helsingborg Fritid/Ladan som står bakom projektet och hjälps åt med att få igång det hela. Men det hade vi inte kunnat göra, om vi inte också hade haft ett härligt gäng boende från Dalhem med omnejd, som både varit med att planera och att aktivt hjälpa till med byggandet.

Fler boende är förstås välkomna att vara med. Att bygga upp, sköta om, njuta av, umgås och ha det trevligt i denna nya oas med blomster. Och man måste inte bo på Dalhem, vad det anbelangar. Alla är välkomna att vara med, oavsett var man bor, liksom vid våra övriga odlingar på Drottninghög och Fredriksdal.

Till en början har vi nu fått på plats 6 stycken planteringslådor, fyllt dem med jord och planterat en del växter. Så nu krävs det att blommorna får massor av vatten, och vatten, och vatten, för att kunna rota sig bra och växa. Särskilt nu, när det är så här soligt och blåsigt. Då torkar jorden upp mycket snabbt.

Visst känns tanken på en prunkande, blomstrande sommar härlig! Att sitta tillsammans i en skön omgivning, grilla, prata, fika – ha det riktigt bra!

Bilderna här nertill är från vår första bygg-sammankomst den 2 maj, och bland annat kan man här se Rana Hammana från Helsingborgshem, Viktor Ekblad från Fritid/Ladan, Saul Sagnia ordförande i Odlarföreningen samt Marie-Louise Sonesson från Välaplantor som försåg oss med pallkragar, jord och plantor samt leverans till Dalhem.
Därtill ett flertal boende samt medlemmar från Odlarföreningen.

Den här dagen bjöd Fritid/Ladan på grillad korv och kaffe. Och som ni ser! Vädret kunde man inte klaga på!

Vill du veta mer, kanske vara med? Kontakta Saul Sagnia på tel 0736 – 10 93 18 eller via mejl saul.sagnia1@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: