SafeGrowth bjöd in till invigning av ny grill.

Tisdag den 29 mars bjöd SafeGrowth teamet på Drottninghög in området till en grillkväll vid växthuset för att inviga den nya grillen som köpts in och presentera teamet för deras grannar och bekanta. SafeGrowth som är en metod där invånare i ett bostadsområde arbetar brottsförebyggande och trygghetsskapande tillsammans med tjänstemän från staden, Helsingborgshem och lokalpolisen.

Inom SafeGrowth arbetar man både med den fysiska miljön men även med de sociala frågorna kopplat till trygghet. På Drottninghög har teamet haft ett stort fokus på att öka gemenskapen och relationerna mellan de boende. Växthuset som är en central del av Drottninghög är en plats som teamet har fokuserat på med målet att få fler människor till platsen men även att få olika målgrupper från området att mötas. Därför blev inköpet av en grill bland de första åtgärderna som genomfördes, för att locka hela området dit.

Grillkvällen bjöd på sol och härligt väder, 150 korvar gick åt på knappt en timme och diakonen Thomas Bengtsson från den goda herdens kyrka bjöd på sång och gitarrspel. Höjdpunkten var absolut när områdespolisen kom och presenterade sig och minglade bland invånarna, det var väldigt uppskattat av oss alla.

SafeGrowth kommer vara på plats på Drottninghög under H22 på nedre torg, med olika programpunkter och bjuder in området till att delta.

Text Abbas Iman, bild Samir Kafedzic

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: