Safegrowth sommarpraktik, Team DHK

Under denna period har vi lärt oss en hel del kring hur  kan utveckla samt förbättra de mest utsatta områden i Helsingborg för att kunna öka tryggheten för invånarna. Vi har även lärt oss att det inte alltid krävs enorma förändringar för att skapa trygghet i ett område utan ibland räcker det med enstaka förändringar så länge det är något invånarna önskar. Vi har gjort detta genom att göra olika mätningar med vår egna grupp samt med folk som bor i området. Utifrån mätningarna konstaterade vi att majoriteten av invånarna faktiskt tycker att Drottninghög är tryggt och de älskar detta området och vill inte flytta härifrån, ”Här finns allt” har vi fått höra flera gånger under intervjuerna.

Våra personliga tankar och känslor under denna period var att det var oerhört lärorikt och roligt, vi fick möjligheten till att prata med folk och höra deras tankar, vi fick även chansen till att kolla på alla tillgångar i området och tänka utanför boxen. Vi fick dessutom medverka i att ge våra personliga åsikter kring våra områden och hur vi vill utveckla området så det blir bättre. Det som gjorde vår upplevelse roligare och mer lärorik var vår handledare Iman Abbas som stötta oss mycket under denna period och gav oss tillräckligt med underlag och information så att vi kunde genomföra vår workshop. All typ av information som vi lärde oss under utbildningsdagarna var något som vi inte tänkte på innan men är mycket viktigt samtidigt och detta kommer vi ta med oss framöver.

Team DHK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: