Hur ska framtidens mobilitetslösningar se ut?

Den frågan ställer vi oss i projekt AHA II, och just nu rekryterar vi boende på Drottninghög med omnejd i Helsingborg för att delta i våra intervjuer, prova-på aktiviteter och co-design workshopar. Till exempel kan den som vill få prova på en delningstjänst, där ni delar ett ‘självkörande’ fordon med vänner, grannar eller släkten! Eller varför inte vara med och bygga upp framtidens stad i en virtuell värld? Projektet handlar om att tillsammans med er som bor i Drottninghögområdet utveckla smarta och hållbara sätt att transportera människor och gods. Vi som gör det här är en grupp forskare, designers, teknikutvecklare, stadsplanerare och transportföretag som tillsammans arbetar med hur vi kan förflytta oss och våra saker på enklare, smartare och mer hållbara sätt i framtiden. Projektet pågår på Drottninghög under 2020. Läs mer och anmäl dig här så kontaktar vi dig.

Vi samarbetar med Helsingborgshems dialogprojekt, DrottningH och H22, och ni kommer att kunna träffa oss på IdéA på biblioteket i höst. Håll utkik!

Vaike Fors, projektledare, Högskolan i Halmstad.

Övriga partners i projektet är Helsingborg Stad, Skånetrafiken, Volvo Cars, Göteborgs Stad och Västtrafik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: