100 nya prunusar på Drottninghög

40 barn från Drottninghögsskolan hade idag ett tufft jobb med att i strålande solsken plantera de sista träden i körsbärlunden på Drottninghög. Nu finns det 100 körsbärsträd och buskar i Drottninghögsparken av 40 olika sorter.

Alfred Nerhagen, landskapsarkitekt, på Helsingborgs stad berättade för barnen att körsbär finns i nästan alla länder i världen och att de tillhör släktet Prunus. Andra kända växter i samma släkte är plommon, persika och mandel.

Redan nu blommar några av träden och nästa kan man även njuta av at äta körsbär. Förutom att plantera träd så har man även öppnat upp så att det går att ta sig igenom körsbärlunden från flera håll. Ny belysning, nya bänkar och en rododendronrabatt är också nu på plats.

Något som har efterfrågats länge av många på Drottninghög är ett tak så att det går att vara ute även när dt regnar. Det finns nu.

Längre fram kommer det att bli e stor invigning lovar Alfred.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: