FN-veckan på Drottninghög 23–29/10 (vecka 43)

FN-veckan på Drottninghög

23–29/10 (vecka 43)

Söndag 22/10

16:00 Peace in our time Körerna ”Hör & Häpna” och ”Helsingborgs Vokalensemble” sjunger visor och fredssånger. Sångelever ur sångskolan ”Drottavoices” sjunger fredssånger såsom Laleh´s sång ”Goliat” m fl. Körledare är Siw Leijon och Marianne Ivarsson och pianist är Felix Tani. Plats: Den Gode Herdens kyrka, Blåkullagatan 7.

Måndag 23/10

13:30 Filmeftermiddag – En man som heter Ove En komisk och hjärtvärmande historia om oväntad vänskap ochkärlek. Ingen föranmälan. Fri entré. Samarrangemang med Vård och omsorgsförvaltningen. Plats: Idé A Biblioteket, Blåkullagatan 5 på Drottninghög.

Tisdag 24/10

09:00 och 10:30 Konsert med Synkopen Musikgrundskolan Synkopen genomför två konserter på Kubikskolan. Föranmälan till poul.witting@helsingborg.se.

Plats: Kubikskolan, Larmvägen 31.

13:30 Afternoon Tea Herdens café med underhållning och sång från Sångelever och barnkör. Pris 40 kr. Plats: Den Gode Herdens kyrka, Blåkullagatan 7.

18:00 Ståuppshow: FADERN – I Faderns, sonens & Försäkringskassans namn – Eric Löwenthal Lovorden har haglat över denna ståuppshow som tar upp kärleken mellan en fader och hans son. Ingen föranmälan. Fri entré. Samarrangemang med Anhörigcentrum och Vård och omsorgsförvaltningen. Plats: Idé A Biblioteket, Blåkullagatan 5 på Drottninghög.

Onsdag 25/10

9.00 – 11.00 Drakfestival Det blir en stor drakfestival vid badet i Hålan med över 100 drakar som barnen på Drottninghögsskolan och Drottninghögs förskolor har gjort. Vi börjar med invigning kl 09:00 och 09:30 flyger drakarna.

Plats: Vid Drottninghögsbadet i Hålan.

14:00 På flykt Krig och flykt går som en röd tråd i Helsingborgs historia. Att fly är en erfarenhet som många helsingborgare idag delar med människor som levde här förr. Hur gick det till exempel för Bengta Jacobsdotter som levde i ett krigsdrabbat Helsingborg på 1670-talet? Anja Petersen, Kulturmagasinet, berättar och visar bilder. Ingen föranmälan. Fri entré. Samarrangemang med Vårdoch omsorgsförvaltningen. Plats: Trygghetsboendet, Grönkullagatan 41 på Drottninghög.

18:00 Tema FN – Staffan Landin

Staffan Landin, tidigare verksam i FN, föreläser om att bekämpa fattigdom, mänsklig utveckling och förhållanden i världen. Från 2002 samarbetade han med Hans Rosling, vilket ledde till ett samarbete mellan FN och Gapminder under många år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Idé A Biblioteket, Blåkullagatan 5 på Drottninghög.

Torsdag 26/10

10:00 Teaterföreställning om Bussresan Bussresan är en resa som tar er till olika busshållplatser som finns både i verkligheten och i fantasin. Senilteatern består av 8 damer i sina bästa år som bildade en amatörteater grupp när de gick på Sundsgårdens 55+ linje. Ingen föranmälan. Fri entré. Samarrangemang med Vård- och omsorgsförvaltningen. Plats: Idé A Biblioteket, Blåkullagatan 5 på Drottninghög.

FN-veckan på Drottnnighög presenteras av IdéA Drottninghög, Den gode Herdens kyrka och Vård- och omsorgsförvaltningen. I samarbete med projekt DrottningH. Har du frågor? Kontakta Poul Witting, poul.witting@helsingborg.se.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: