Nu blir det bostadsrätter på Drottninghög

I framtiden ska det bo dubbelt så många på Drottninghög och därför planerar projekt DrottningH för fler bostäder. Nästa steg är att HP Boendeutveckling tillsammans med Ulricehamns Betong köper en byggrätt längs Vasatorpsvägen.

Tidigare har Helsingborgshem sålt en byggrätt till fastighetsbolaget Tornet och i mars inledde dem ett samarbete med Stenströms Skjortfabrik. Den här gången är det HP Boendeutveckling i samarbete med Ulricehamns betong som köper en byggrätt längs Vasatorpsvägen. Planen är att bygga 72 bostadsrätter och en lokal med preliminär byggstart under 2018.

HP Boendeutveckling och Ulricehamn Betong har tidigare byggt 80 lägenheter vid Linbastagatan nära Filbornavägen så detta blir deras andra projekt i Helsingborg. Utifrån erfarenheter från detta projekt planerar de nu för nya bostäder och lokaler som en del av utvecklingen av Drottninghög.

– Vi gläds åt att vi hittat ett mycket bra samarbete med Helsingborgshem och att vi får vara en del av utvecklingen av Drottninghög. Det finns stor potential i området och sammantaget finner vi Helsingborgs bostadsmarknad som mycket intressant för våra kostnadseffektiva bostäder. Vi kommer här återigen kunna erbjuda våra kunder ett attraktivt boende utan att ge avkall på innehåll, berättar Håkan Jansson, affärsutvecklare vid HP Boendeutveckling.

Husen blir 4 till 8 våningar höga och lägenheterna blir 2 till 3 rum och kök. De byggs runt en innergård med ett parkeringsgarage under mark för boende. Husen byggs som lågenergihus med fokus på hållbar utveckling och låg energiförbrukning. Solceller på taken ger till exempel närproducerad el, vilket i sin tur bidrar till lägre boendekostnader.

Säljstart planeras till november 2017 och redan idag är det möjligt att anmäla sitt intresse till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som kommer att förmedla bostäderna. Inflyttning i första etappen planeras till 2019.

Kontakt:
Håkan Jansson, affärsutvecklare vid HP Boendeutveckling Tel: 0739-81 86 56 hakan@hpboende.se

Mia Larsson, projektutvecklare – bygg och fastighetsutveckling, Helsingborgshem Tel: 070-568 05 18 mia.larsson@helsingborgshem.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: