Christina Richardsson – Sluta aldrig gå – från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland

                                  Onsdag 20/9 18:00

Christina Rickardsson föddes i Brasilien där hon boddemed sin mamma i en grotta. Efter att ha bott i en kåkstad i Sao Paulo och på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel, hamnade Christina och hennes lillebror barnhem. Åtta år gammal adopterades hon, mot sin och sin mammas vilja, till ett villaområde i Västerbotten. Den stora omställningen och otryggheten i det nya landet, fick henne att trycka undan den brasilianska flickan och skapa den svenska Christina. Christina vill öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället. Med sin bakgrund och erfarenhet vill hon också aktivt arbeta för utsatta barn och främja barns rättigheter, med avstamp i Sverige och Brasilien.

Idé A Drottninghög  blåkullagatan 5 Ingen föranmälan. Fri entré.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: