Moster mossas hus

Barnen på Ametistens förskola har under en längre tid arbetat med Mossa,i sitt projekt  naturvetenskap och teknik. De har ritat mossa med färgpennor och kolkritor.De har gjort mossa med olika gröna papper.Barnen  har varit ute och plockat mossa. På Fredriksdal fick de  fick täta springor med mossa på ett hus precis som Moster mossa gjorde med sitt hus. Barnen har även skapat Moster mossa och hennes saker i lera och till slut  så gjorde de Moster mossa hus som hon nu flyttat in i.

Huset står nu på Drottninghögs bibliotek under vecka 4,5 och 6. Gå gärna dit och titta och beundra det fina konstverk som barnen  har gjort.

img_0006

SAGAN OM MOSTER MOSSA.

Det var en gång en lustig dam som bodde i en skog. Hon hette moster Mossa. Hon bodde i ett grönt litet hus som var gjort av husmossa.En ny våning växte ut upptill varje år vilket gjorde att hon efter många år bodde i skogens högsta hus.Men det var en dragig kåk och Moster Mossa fick täta alla springor med väggmossa. Eftersom Moster Mossa inte gillade barr och skräp inne i huset såg man henne ofta med en kvastmossa i högsta hugg för att få rent i alla skrymslen. Ofta sopade hon sig alldeles svettig och trött. Hon brukade då lägga sig på sin vackra säng av den mjukaste björnmossa, precis som björnen i sitt ide.

En dag skulle hon få besök av en gammal vän. Fåfäng som hon var ville hon få ordning på sitt hår. Hon kammade sig en fin frisyr med sin kam mossa. Trots alla tätningar i huset kändes det ruggigt och hon  lade därför lite torv i öppna spisen och tände på. Torv är gammal död vitmossa och var bra att elda med på den tiden. men ju äldre hon blev, desto klokare blev hon också. Det var ju dumt att elda upp torven, tänkte hon. Då blir det ingen ny vitmossa. Det är bättre att använda vitmossan sparsamt till blöjor än att elda upp den, sa hon tyst för sig själv och tänkte på framtiden och sina barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.